maanantai 27. toukokuuta 2013

Johanna Oraksen taidetta Topeliuksessa

Kun olimme päättäneet ottaa Topeliuksen lomahuoneistoihin Johanna Oraksen taulut, annoimme Johannalle ohjeeksi, että tauluista pitäisi kuvastua Topeliuksen ihailu Punkaharjua kohtaan. Kaikki taulut ovat nyt paikoillaan, ja täytyy sanoa, että Johanna on tehnyt aivan loistavaa jälkeä, ei voi kuin ihailla. Topeliuksessa on 12 huonetta ja Johanna rakensi taulujen punaiseksi langaksi eri kuukaudet Punkaharjulla. Tässä muutama maistiainen, loput saatte tulla katsomaan paikanpäälle.


Huoneisto 1 B, Topeliuksen sulkakynä eli maaliskuu

Huoneistossa 1 B sijaisee maaliskuun teos Topeliuksen sulkakynä, jota Johanna kuvailee näin: "Taustalla välkkyy harjumaisema ja runoilijan sulkakynä humaltuu kevään tuoksusta. Suomalainen luonto ympäröi hänet vilpittömän karusti, mutta ah, niin voimakkaasti."


Huoneisto 1 F, Jääkukkia eli tammikuu.

Huoneiston 1 F maalauksen innoittajana on ollut Jääkukat Punkaharjun talvessa. Tammikuusta Johanna sanoo näin: "Taustalla huurteinen harju huokailee horrostaan. Talvi on kauneimmillaan ja jokainen jääkukka kätkee salaisuuden. Jokainen lumitähti kimmeltää kirkkaasti kilpaa taianomaisen tammikuun kanssa."


Huoneisto 2 D, Suloinen suvi eli heinäkuu.

Lopuksi vielä kakkoskerroksen upea Suloinen suvi -teos: "Päivänkakkarat niityllä keinuttelee viekottelevan kesätuulosen puhaltaessa. Auringon paahteinen kuumuus hyväilee ihoa. Uskallanko kokeilla: rakastaa,ei rakasta..."

Varaa lomahuoneisto het oitis täältä.


perjantai 24. toukokuuta 2013

Legendaarinen juhannus Punkaharjulla

Hei tulkaas meille viettämään juhannusta. Luvassa on taas ihan huikeat bileet. Kuten tunnettua, Paviljongin terassille mahtuu parisataa henkeä, joten hauskaa menoa ja meinikiä on luvassa. Aattoillan bändinä on Back To The River Band. Ja kokkoa poltellaan luonnollisesti terassikansan iloksi.


Paviljongin terassilla on aina tunnelmaa.

Launtainakin on luvassa ohjelmaa, kun Annika tuo karaoke-laitteet Paviljonkiin. Laulua ja hyvää tunnelmaa on luvassa siis silloinkin. Päivällä lapsiperheet suuntaavat Kesämaahan ja muille on tarjolla minigolfia, frisbeegolfia, mölkkyä, pingistä ja vaikkapa tennistä. Ja vuokrattavana on polkupyöriä, soutuveneitä ja kanootteja. Tekemistä riittää siis ihan koko perheelle.


Luhtatalossa on vielä muutama huoneisto vapaana. Varaa heti.

Iso osa mökeistä on jo varattu, mutta vielä kannattaa tarkistaa verkkokaupasta mitä on tarjolla. Oiva vaihtoehto mökille on myös uudet lomahuoneistot. Niissäkin kun on oma sauna ja suuri parveke järvinäköalalla. Ja mikä parasta, bileet on ihan vieressä. Lämpimästi tervetuloa siis!

torstai 23. toukokuuta 2013

Ihana luhtitalo Topelius

Punkaharjun Lomakeskuksen uusi uljas luhtitalo Topelius alkaa olla pikku hiljaa valmis. Tällä hetkellä Topeliusta sisutetaan kovaa kyytiä ja ensimmäiset asiakkaat tulevat majoittumaan jo ensi viikolla. Tosi hienoa seurata kuinka paikat valmistuvat ja päivä päivältä huoneet ovat valmiimpia.


Luhtitalo Topelius melkein valmiina.

Topelius sai nimensä nimikilpailun kautta. Ihastuimme Topelius- nimeen sen vuoksi, että Topelius oli aikoinaan hyvinkin ihastunut Punkaharjuun. Lausuipa joskus seuraavaa: ”Varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa. Ja tämä sanoo Punkaharjusta paljon. Se tietää rikkaana olemista kaikkein rikkaitten joukossa.”


Johanna Oraksen taulut täydentävät huoneistojen tyylikästä sisustusta.

Me haluamme myös tuoda ilmi omaa ja Topeliuksen ihailua Punkaharjua kohtaan, ja sen vuoksi naapurissa kesäisin työskentelevä Johanna Oras on maalannut Topeliuksen jokaiseen huoneistoon upean taulun. Taulujen lähtökohtana on ollut juuri ihailu Punkaharjua ja sen ainutlaatuisuutta kohtaan. Ja upeita tauluja on muuten Johanna tehnytkin. Kannattaa siis yöpyä aina eri huoneistoissa kun tulee vieraaksemme. 


Mukavan kokoiset terassit. 

Jokaisessa huoneistossa on oma sauna ja ihanan suuri parveke järvinäköalalla. Parvekkeilla on tosi kiva nautiskella ilta-auringosta tai syödä aamupalaa. Isompien huoneistojen parvekkeella on myös aurinkotuoli eli auringonottokin onnistuu. Lisää kuvia ja tunnelmia taas muutaman päivän kuluttua. Niin ja lisätietoja löytyy täältä.