tiistai 24. huhtikuuta 2012

Valloittava Lusto

Kävin tänään pitkästä aikaa Lustossa. Vaikka olinkin siellä ihan muissa asioissa, niin onneksi oli aikaa kiertää näyttely edes pikaisesti. En muistanutkaan miten valloittava paikka metsämuseo voi olla. Jo rakennus itsessään on hieno puurakenteineen ja vinoine seinineen. Eikä sitä osaa oikein selittää, mutta tunnelma on jotenkin vaan niin vaikuttava.

Ajomies by Herman Joutsen.

Utuinen oli aamu Punkaharjulla.

Aikaahan Lustossa saisi menemään useammankin tunnin, niin paljon hienoa metsähistoriaa sieltä löytyy. Nyt kuitenkin sivuutin perinteisemmät osiot pikaisesti ja katsastin näyttelyn uusia osia.



Muistoja menneestä: Sirkka Muurela.

Erityisen mielenkiintoinen on kotitalousopettaja Sirkka Muurelan Paksun haapapuun taikapiiri -näyttely. Yli 80-vuotias rouva on tehnyt omin käsin aivan upeita ja hellyttäviä luonto- ja eläinaiheisiä käsitöitä. Oppaani mukaan yhden taulun tekemiseen on mennyt 2-3 vuotta! Ei riittäisi minulla into niin pitkään. Kaikki taulujen luonto- ja eläinkohteet ovat täysin tunnistettavia, mikä mielestäni lisää töiden arvoa. Muurela kuvaa eläimille kuviteltua taivasta, jossa ne voivat olla onnellisia.

Puun uitossa käytetty kone on nyt Luston katossa.

Moottorisahoja piisaa.

Ja vaikea noita Luston perinteisempiäkään juttuja on vastustaa. Moottorisahat, vanhat metsäkoneet ja erilaiset välineet ovat vaan niin viehättävä osa suomalaista historiaa, että kyllä niiden pariin voisi uppoutua pidemmäksikin aikaa. Menkää ihmiset käymään Lustossa, viihdytte varmasti.




Kesämaa Areena Savonlinnaan

Kesämaassa tapahtuu taas. Solmimme viime viikolla yhteistyösopimuksen paikallisen jalkapalloseura STPS:n kanssa ja sen puitteissa Talvisalon ympärivuotisesta jalkapallokentästä tulee Kesämaa Areena. Sopimukseen sisältyy paljon muutakin mielenkiintoista kuin Areenan nimi.

Yhteistyö alkakoon.

STPS:n pyrkimyksenä on herättää henkiin legendaarinen Kesämaa-turnaus. Kesämaa tulee näkymään isosti Kesämaa Areenalla ja kesän aikana myös Kyrönniemen kentällä. Tarkoitus on myös järjestää jossain vaiheessa hyväntekeväisyysottelu, ja Kesämaa haluaa myös palkita STPS:n aurinkoisimman ja positiivisimman pelaajan kauden päätyttyä. Ja paljon muutakin kivaa on luvassa, saatetaanpa Kesämaassakin pelailla jalkapalloa ensi kesänä.

Kesämaan nopeuskisat

Kesämaan nopeuskisojakin on tässä ennätetty edistää. Olemme sopineet, että alkusarja ajetaan kerran viikossa keskiviikkoisin 13.6. alkaen. Eli joka keskiviikko kello 15.00 aina 1.8. saakka voi tulla testaamaan kuinka nopeasti saa polkuauton liikkumaan. Jokaisen alkuerän kaksi nopeinta pääsee semifinaaliin, joka ajetaan 10.8., ja semifinaalin 8 nopeinta pääsee 11.8. ajettavaan finaaliin. Kisaan ilmoittaudutaan paikan päällä Kesämaan polkuautopuistossa. Tarkemmat ohjeet tulee vielä Kesämaan nettisivuille.

Krokotiililiukumäki "muutama" vuosi sitten.

Ja arvatkaas mitä. Sami aikoo kunnostaa Kesämaan legendaarisen krokotiililiukumäen entiseen loistoonsa. Sehän tarkoittaa sitä, että ensi kesänä on luvassa jännittäviä krokoliukuja. Kannattaa tulla testaamaan vähän kauempaakin.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Voita kesän hauskin päivä

Kesämaan tietotoimisto tiedottaa: "osallistu kisaan ja voita kesän hauskin päivä koko perheelle". Hauska aika kuuluu Kesämaan perustarjontaan, mutta nyt tarjotaan voittajille vielä monenlaista extraa ja yllätystä. Kisan voittajien VIP-päivään kuuluu Kesämaassa seikkailun lisäksi mm. herkuttelua ja hemmottelua. Ei paha, vai mitä:-)



Osallistu kisaan tästä. Ja tietty kannattaa myös fanittaa Kesämaata Facebookissa, sieltä saa aina viimeisemmit kuulumiset ja parhaat vinkit kesäpäivän viettoon.


Sinustako Kesämaan polkuautomestari?

Sami innostui tilaamaan Kesämaahan uusia polkuautoja oikein urakalla. Ne on niin vinkeitä pelejä, että päätettiin pistää kesäksi pystyyn Kesämaan polkuautomestaruuskisat. Tarkoituksena on ajaa kerran viikossa 13.6. alkaen alkusarja, ja jokaisen viikkokisan kaksi parasta pääsee elokuussa ajettavaan finaaliin. Miltäs kuulostaa? No, tästäkin tarkemmat tiedot vähän myöhemmin.

Tällaisilla autoilla kisataan tulevana kesänä.

Punkaharju on suomalainen sieluntila

Kesämaarallin jälkeen on ihan pakko laittaa vielä tähän loppuun ote Pertti Koskimiehen blogista, joka sattui silmään googlaillessa Punkaharjun historiaa. Paljon olen kuullut kaunista puhuttavan Punkaharjusta, mutta Koskimies kiteyttää hienosti Punkaharjun ainutlaatuisuuden. Vai mitä mieltä olet?



"Punkaharju on ennen muuta suomalainen sieluntila, jossa poutapilvet peilautuvat rauhaisista järvenselistä. Olen nähnyt lukemattomia kertoja, kun ilta-auringon punaiset säteet liplattavat järvenpinnan kilpikaarnaisten petäjien rungoilla, ja silti se koskettaa joka kerta syvältä."

torstai 12. huhtikuuta 2012

Aurinko paistaa Punkaharjulla

Kevät ja upean kimmeltävä auringonpaiste saa kyllä ihmisen täyteen energiaa. Erityisesti täällä Saimaalla ja Punkaharjulla luontoäiti laittaa parastaan näin keväisin. Kovalla innolla on taas työstetty montaa asiaa eteenpäin kesää varten, ja tässä vähän ennakkotietoa niistä.

Ravintola Paviljonki kylpee kevätauringossa.
Saimaalaista maisemaa....

Tuohon Paviljongin rantaan on tilattu mukavan kokoinen laituri, pituutta on 52 metriä ja venepaikkoja tulee 35. Nyt rantautumaan mahtuu siis isommallakin veneellä. Punkaharju Resortin aluehan on oiva paikka veneilijöille. Hyvien laiturien lisäksi Paviljongissa on tarjolla hyvää kotiruokaa ja paljon kehuja saaneita pitsoja. Lapset viihtyvät Kesämaassa ja aikuiset Johanna Oraksen taidekartanossa ja Retretissä. Tiesittekös muuten, että Retretin luolissa järjestetään juhannuksen jälkeen joka päivä elokuun alkuun saakka Lasten salapoliisikierros? Kierrokset alkavat päivittäin kello 10.15, ja niihin voi osallistua ihan normaalilla sisäänpääsymaksulla.

Uusi laituri tulee kutakuinkin tähän.

Veneilijöiden on syytä muistaa myös Harjun Portin kauppa eli Punkaharjulta saa myös täydennystä veneen elintarvikevarastoihin. Myös Paviljongissa on kioski, josta saa perustarvikkeita. Paviljongin viereen on muuten tulossa lapsille uusia leikkivälineitä eli perheen pienimmilläkin on tekemistä jos vanhemmat haluavat istahtaa toviksi terassille. Myös saunomispuolelle ollaan kehittelemässä vähän uusia juttuja. Tästä lisää ihan pikapuolin.

Eikös olisi oiva paikka muutamalle huljulle?

Niin, ja muistattehan Punkaharjun kesäkauden avajaiset 15.-16.6. Tuolloin luvassa ainakin hyvää musiikkia, oivaa grilliruokaa ja tietenkin uuden laiturin kastajaiset. Suomen bilebändikisassa mukana oleva Lipsaset soittaa Harjun Portissa 16.6. ja edellisenä päivänä fiilistellään ravintola Paviljongin tiloissa. Bändin nimi julkaistaan tuota pikaa.

Ja vaikka elokuu onkin vielä kaukana, niin kalenteriin kannattaa jo laittaa päivämäärä 11.8. Tuolloin Punkaharjulla on Taiteden yö. Päävastuullinen järjestäjä on Retretti. Mukaan on jo ilmoittautunut mm. pietarilaisia nuoria laulunopiskelijoita solisteinaan laulajia Marinskista ja Mihailovskista. Aika huikeaa.

- Pia -